ویروس کرونا المپیک را یک سال به تعویق انداخت، کاری که قبلا تنها از عهده جنگهای جهانی برمیآمد.
این روزها صحبت بر سر آن است که آیا این تعویق به سود تیمهای ملی رشتههای مختلف ورزشیمان بوده یا نه. در کشتی نظر خیلی از گوش شکستهها این است که تعویق یکساله به نفع آنهاست، اما قطعا نمیشود به طور مطلق در این باره صحبت کرد و عده ای نیز هستند که از این شرایط جدید، لطمه خواهند خورد، خصوصا قهرمانان پا به سن گذاشته که با این یک سال تعویق، ممکن است آمادگی بدن شان را کاملا تحتالشعاع قرار دهد. حتی این موضوع روی انگیزههای آن دسته از جوانان آمادهای که خود را برای کسب مدال در مردادماه سال جاری آماده کرده بودند، تأثیرگذار است.
بااینوجود معتقدیم که حسنهای تعویق یکساله المپیک، که البته امیدوار هستیم ۲ ساله نشود و دنیا در ماههای آینده به آرامش و ثبات لازم برای از سرگیری روال عادی زندگی برسد، برای ورزش اول کشورمان بیشتر از معایبش خواهد بود.
گزارشی که پیش روی تان هست را بخوانید:
*اولین حُسن تعویق برای فدراسیونِ دبیر
یکی از اصلیترین حسنهای تعویق المپیک، پیش از آنکه به نفع کشتیگیر خاصی باشد، به سود فدراسیون است. فدراسیونی که بعد از ۱۰ ماه بلاتکلیفی، سرانجام روز ۲۶ تیرماه انتخاباتش برگزار شد تا به حاشیههای عجیبوغریب انتخاباتی خاتمه داده شود.
علیرضا دبیر درست زمانی مسئولیت فدراسیون را بر عهده گرفت که به ترتیب و بافاصله کم، مسابقات جهانی ردههای سنی مختلف در پیش بود و فرصتی برای تغییر و البته اجرای برنامههای جدید وجود نداشت. در پایان آخرین مسابقه جهانی (امیدهای جهان در مجارستان)، نیز کشتی بهشدت درگیر لیگ برتر و مسابقات باشگاههای جهان شده بود و پسازآن نیز مسابقات گزینشی المپیک در پیش بود، از اینرو به نظر میرسید فدراسیونِ دبیر خیلی در اتفاقاتی که پیش رو بود، دخیل نباشد اما این جابهجایی باعث میشود که فدراسیون بتواند بخشی از اهداف و برنامههایی را که در نظر دارد را اجرایی کند، ازجمله برگزاری مسابقات انتخابی تیم ملی که گفتهشده پکیج این فرآیند، در حال نهایی شدن است.
علاوه بر آن با توجه به مشکلات مالی فدراسیون و موانعی که برای اعزام تیمها وجود داشت، به نظر میرسد زمان تنفس برای فدراسیون ایجادشده که با توجه به قرارداد جدیدی هم که با همراه اول به امضا رسیده، به اوضاع مالیاش سروسامان دهد.
*«زمان» طلاییترین عنصر اهدایی به تیمهای ملی
حالا حسن یزدانی قطعا زمان بهتری را برای بهبود زانویش و از سر گرفتن تمرینات سنگین دارد. علیرضا کریمی هم به حتم از این تعویق استقبال میکند، البته باید دید امکان اینکه با این تعویق، زانویش را جراحی کند، وجود دارد؟
تیم ملی فرنگی که تیم جوانی را در مسابقات جهانی ۲۰۱۹ نور سلطان شرکت داد، در یک سال آینده باتجربهتر خواهد شد. این اتفاق در مورد کشتی گیران تغییر وزن داده تیم ملی آزاد و همچنین نفرات جوانی مثل امیرحسین زارع و امیرمحمد یزدانی و امیرحسین مقصودی هم مصداق خواهد داشت.
قبلا اینطور گفته میشد که حتی اگر در یک وزن آزاد و یک وزن فرنگی هم سهمیه بگیریم و درمجموع در ۴ وزن هم بدون سهمیه بمانیم، قابلقبول است، اما حالا فرصت بیشتری برای آماده کردن کشتی گیران برای مسابقات گزینشی وجود خواهد داشت، البته اگر بخواهیم نسبت به اتمام هر چه زودتر این روزهای کرونایی امیدوار باشیم.
احکام جدید برای سرمربیان تیم ملی صادر میشود؟
و حالا یک سوال بزرگ ایجاد میشود، آیا بعد از تعویق المپیک، احکام جدید برای مربیان قبلی صادر میشود و یا کادر فنی تیمهای ملی تغییر خواهد کرد؟
بعد از استعفای رسول خادم از ریاست فدراسیون کشتی، طبیعتاً او دیگر سرمربی تیم ملی آزاد هم نبود و تیم به سرمربی جدید احتیاج داشت. ضمن اینکه با توجه به یازدهمی تیم ملی فرنگی در مسابقات جهانی ۲۰۱۸ بوداپست، تغییر در کادر فنی این تیم محتمل بود.
براین اساس حمید بنی تمیم که سرپرست فدراسیون کشتی شد، حکم سرمربیگری تیمهای ملی آزاد و فرنگی تا المپیک ۲۰۲۰ توکیو را برای غلامرضا محمدی و محمد بنا صادر کرد و دو سرمربی جدید نیز بلافاصله با وزیر ورزش در همین رابطه دیدار داشتند.
پس از برگزاری انتخابات فدراسیون کشتی، طبیعتاً نیاز بود که حکم مجددی این بار از سوی علیرضا دبیر در اختیار سرمربیان تیمهای ملی قرار گیرد که رئیس فدراسیون بعد از چندی این احکام را برای بنا و محمدی صادر کرد. احکام سرمربیان دو تیم همچنان تا مسابقات المپیک ۲۰۲۰ توکیو بود، اما طبیعتاً با توجه به تعویق یکساله المپیک، نیاز به صدور احکام جدید وجود دارد.
باید دید فدراسیون کشتی این بار چه تصمیمی خواهد گرفت و آیا حکم سرمربیگری تیمهای ملی آزاد و فرنگی، با توجه به تعویق یکساله بار دیگر برای محمدی و بنا صادر میشود؟
مرضیه دارابی