ایجاد تلویزیون پرسپولیس روزگاری یک آرزوی محال به نظر می رسید، اما اکنون پیشرفت های تکنولوژیک در بخش تجهیزات سخت افزاری و فناوری های ارتباطی آن را به یک امر معمول تبدیل می کند.
به گزارش پیروزی، ایجاد تلویزیون پرسپولیس روزگاری یک آرزوی محال به نظر می رسید، اما اکنون پیشرفت های تکنولوژیک در بخش تجهیزات سخت افزاری و فناوری های ارتباطی آن را به یک امر معمول تبدیل می کند. هواداران پرسپولیس برای سال ها خواهان آن بودند که نشریه ای مختص خود داشته باشند و حالا برخورداری از یک تلویزیون اختصاصی حتی در قواره تلویزیون های اینترنتی را حق خود می دانند.
تلویزیون پرسپولیس پرسرو صدا کار خود را آغاز کرد ولی خیلی بی سر و صدا از بستری که در ان منتشر می شد پایین آمد. لنز که متعلق به ایرانسل است فضایی بود که تلویزیون اینترنتی پرسپولیس را پخش می کرد و بی سر و صدا بودن عدم پخش آن به خوبی نشان داد که رسانه تعاملی ایرانسل بستر چندان مناسب و پرمخاطبی برای ارایه خدمات نبوده است.
– تلویزیونی که قرار بود خرج پرسپولیس را بدهد و در خرج خودش ماند
تلویزیون اینترنتی پرسپولیس با سر و صدای زیادی فعالیت خود را آغاز کرد. علی اکبر طاهری آن را از دستاوردهای بزرگ خود برای پرسپولیس می خواند و بارها اعلام کرد باشگاه پرسپولیس با تلویزیون اینترنتی به خودکفایی مالی خواهد رسید. اتفاقی که هیچگاه روی نداد. پرسپولیسی ها خیلی زودتر و حرفه ای تر از استقلالی ها شروع به برنامه سازی کرد و در تمام مقاطع، محتواهای بیشتر و جذاب تری را برای مخاطبان خود آماده می کردند. در حالی که پرسپولیس همواره هواداران بیشتری داشته است و در نتیجه مخاطبان تلویزیونش بیشتر بودند. در حالی که جذابیت پرسپولیس و موفقیت هایش همیشه برای آن ها که می خواهند تبلیغ کنند بیشتر بود، اما در بخش اقتصادی هیچ تفاوتی بین دو باشگاه وجو نداشت. تلویزیون پرسپولیس، خرج باشگاه که هیچ حتی برای ایجاد درآمدی که بتواند با آن خود را اداره کند دچار مشکل بود.
به نظر میرسد برای پول درآوردن از تلویزیون اینترنتی پرسپولیس هیچ پروژه و برنامه تعریف شده ای وجود نداشت. از سوی مبنا توسعه که شرکت مجری طرح اسپانسری بود این مساله مطرح می شد که ایرانسل حمایت مادی خاصی را انجام نمی دهد. آن ها حتی تیزرهای تبلیغاتی خود را که اعضای تیم در آن شرکت می کردند به شرکت های تبلیغاتی می دادند و هزینه های سنگین را به آن ها پرداخت می کردند. در این مدت به نظر شرکت مبنا توسعه که پشتیبانی تدارکاتی و مالی را بر عهده داشت نیز ایده خاصی برای ایجاد در آمد نداشت و بخش بازاریابی آن نتوانست شرکت ها را برای تبلیغات در این حوزه متقاعد کند. باشگاه پرسپولیس نیز همه چیز را به آن ها سپرده بود و خود در این حوزه برنامه ای نداشت. به عنوان یک نمونه تنها هنر یکی از مشاوران اقتصادی باشگاه در زمان حمیدرضا گرشاسبی این بود که طبقه چهارم را یک بار بکوبد و از نوع بسازد.
– سوییچ ها به روی ایرانسل بسته شد
ایرانسل بسیار امیدوار بود به واسطه پخش برنامه های تلویزیون اینترنتی پرسپولیس و استقلال، بتواند رسانه تعاملی خود یعنی لنز را در سطح جامعه فراگیر کند ولی در عمل اتفاقی که روی داد ناامید کننده بود و اصلا انتظارات برآورده نشد. در واقع اقبال اندک نسبت به لنز بود که تلویزیون اینترنتی پرسپولیس را هم پایین می کشید. در تمام این مدت شرکت مجری طرح باید هزینه ها را متخمل می شد در حالی که باشگاه منتظر بود تلویزیون پرسپولیس در بخش اقتصادی خودی نشان بدهد. در نهایت شاید از حدود ۶ ماه قبل بود که در ویدیوهای تلویزیون پرسپولیس شاهد حضور استندی برای مصاحبه ها بودیم که باعث ایجاد در آمد شد آن هم به میزانی که بخشی از هزینه های این تلویزیون را مستهلک کند. در نهایت از همان چند ماه قبل سوییچ های تلویزیون اینترنتی پرسپولیس به روز ایرانسل و لنز بسته شد تا شاید آن ها به تکاپو بیفتند ولی این اتفاق روی نداد. به نظر اعتبار ماجرا برای هیچکس مهم نبود. البته شکی نیست که ایرانسل آن را به عنوان یک اعلان جنگ تلقی کرد. در واقع چندی پیش، وقتی ایرانسل تصمیم گرفت؛ خود مستقیم با پرسپولیس وارد مذاکره برای همکاری های اسپانسری شود یکی از دلایلش بروز همین اختلاف ها بود. برآوردها هیچ یک درست از کار در نیامده بودند.
– ادامه حیات در اینستاگرام
تلویزیون اینترنتی پرسپولیس این اواخر با باز پس گیری صفحه مختص باشگاه در اینستاگرام روی این صفحه در معرض استفاده هواداران و علاقمندان بوده است تا بنابر ادعای بعضی منابع مرتبط، با بازدیدهای به مراتب بیشتر از زمانی که در رسانه تعاملی لنز پخش می شد روبرو باشد. این در حالی است که قطعا رسانه های تعاملی قدرتمند و پر مخاطبی وجود دارند که آماده همکاری با آن باشند اما به نظر می رسد ایرانسل آن را سفت و سخت می خواهد.
تلویزیون پرسپولیس در حال حاضر به فعالیت خود ادامه می دهد ولی آینده نامعلومی را پیش روی خود می بیند.
– تلویزیون پرسپولیس باید در پرسپولیس بماند
این روزها در باشگاه پرسپولیس صحبت از آن می شود که ایرانسل خواهان در اختیار گرفتن این تلویزیون است. البته در این باره نمی توان قضاوت قطعی داشت تا زمانی که یکی از دو طرف اظهار نظر رسمی داشته باشد. البته با توجه به این که در تمام سال های گذشته این گونه بود که پرسپولیس تمام فضاهای دارای پتانسیل درآمد زایی را به یک شرکت واگذار می کرد. این در حالی است که با کنار رفتن شرکت های مجری طرح اسپانسری، انتظار می رود این رویه تغییر کند. در حال حاضر معلوم نیست قرارداد همکاری دو شرکت چه بندهایی دارد؟ اصلا قراردادی امضا شده است یا نه؟ دو طرف چه تعهداتی نسبت به یکدیگر دارند؟ گفته می شود که باشگاه پرسپولیس موظف به ارایه محتوا برای پخش در لنز است اما اگر این طور هم باشد معنای آن واگذاری اختیار تلویزیون اینترنتی نیست و این خود یک توافق دیگر خواهد بود که باید بین دو طرف صورت بگیرد. شفافیت در این بخش بسیار مهم است چون همین حالا هواداران حساسیت ها و ابهام های زیادی درباره عملکرد سامانه پیامکی دارند. از سوی دیگر باید ارزیابی شود که امتیاز بهره برداری از این تلویزیون چقدر می ارزد. یک چالش بزرگ هم وجود دارد. فضاهایی چون تلویزیون و صفحات در شبکه های اجتماعی ، امکانات رسانه ای باشگاه هستند که بر وجه اقتصادی آن ها می چربد پس باشگاه نمی تواند کنترل این بخش ها و تولید محتوا را به غیر بسپارد. آن چه می تواند واگذار شود فضاهای تبلیغاتی است که آن هم باید با رقم مناسبی صورت بگیرد. تلویزیون اینترنتی پرسپولیس قطعا باید بخشی از زیر مجموعه باشگاه و در داخل آن باقی بماند و تولید محتوای آن زیر نظر مستقیم باشگاه بدون دخالت و تصرف نهادهای غیر مسوول باشد.
– بودجه ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیونی برای تجهیز تلویزیون
و اما اگر باشگاه پرسپولیس خود بخواهد این تلویزیون را اداره کند به یک سرمایه گذاری نیاز خواهد داشت. این سرمایه گذاری برای خرید تجهیزات مورد نیاز است. گفته می شود تجهیزات فعلی به مجری طرح اسپانسری اختصاص دارد که حالا کنار گذاشته شده است. با تمام دعواهایی که بین دو طرف وجود دارد آیا امکان مصالحه در این بخش خواهد بود؟ گفته می شود پرسپولیس اگر بخواهد این امکانات را تهیه کند بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون بودجه نباز خواهد داشت. آیا این تجهیزات ما به ازای طلبی خواهد شد که باشگاه اعلام می کند از آن شرکت دارد؟ اصلا آیا این طلب پای میز مذاکره یا در محضر دادگاه تایید می شود؟ آیا دو طرف می توانند به توافقی مبنی بر ارایه خدمات به جای تجهیزات برسند.
– دو راهکار برای ادامه فعالیت تلویزیون
تلویزیون پرسپولیس در روزهای خوب خود ۷ نفر نیرو داشت وحالا با شرایطی که پیش آمده تا زمانی که وضعیت روشن شود تعداد نیروهای خود را کاهش داده است. در حال حاضر دو راه پیش روی باشگاه قراردارد. یا بهره برداری از این تلویزیون را برای مدت محدود به شرکت ایرانسل یا یک مجری دیگر واگذار کند و البته مبلغ قابل قبولی را دریافت نماید یا این که با کنار هم قراردادن تیمی قوی از نفرات فنی برای تولید محتوی و بازاریاب خود شروع به کسب درآمد از این تلویزیون کند.
راه های کسب درآمد نیز به طرق مختلف است. از مهمترین آن ها تولید و فروش محتوی به رسانه های تعاملی است. جذب و پخش تبلیغات که کمتر مورد توجه بود از مهمترین راهکار ها است و دیگری تهیه تیزرهای تبلیغاتی برای شرکت هایی خواهد بود که می خواهند از فضای پرسپولیس استفاده کنند که در این بخش هم باید شرایط قرارداد اسپانسری بین پرسپولیس و ایرانسل اصلا چنین اجازه ای می دهد یانه؟
در نهایت باید دید تلویزیون پرسپولیس بالاخره در بخش اقتصادی می تواند باری از روی دوش باشگاه بردارد؟
انتهای پیام/