میلاد اعظمی – خبرنگار: در چند دهه اخیر و پس از پیروزی انقلاب موارد زیادی وجود داشته که مدیران غیر ورزشی پس از حضور در ورزش و فوتبال ایران وارد انتخابات غیر ورزشی شده و از فوتبال برای حضور بیشتر و شناخته شدن در انتخابات شورای شهر یا مجلس شورای اسلامی استفاده کردند. در این مورد مثالهای بسیاری وجود دارد که نمیخواهیم به آن ورود کنیم اما خبری که روز گذشته به گوش ما رسید باعث شد دست به به قلم شویم و درباره این مساله توضیحاتی ارائه بدهیم.
روز گذشته بود که شنیده شد جعفر سمیعی و مهدی رسولپناه برای شرکت در انتخابات شورای شهر تهران و میان دوره مجلس شورای اسلامی ثبتنام کردند. موضوعی که از طرف خود این اشخاص تایید نشده اما منابع مختلف ثبتنام رسولپناه را صددرصد تایید کردند ولی ابهاماتی درباره ثبتنام جعفر سمیعی در انتخابات شورای شهر وجود دارد که میخواهیم در این گزارش به هردوی مساله ورود کنیم.
*سمیعی به شواری شهر میرود؟
از زمانی که جعفر سمیعی بهعنوان مدیرعامل پرسپولیس انتخاب شد، اعلام شد که او قصد دارد در انتخابات آینده شورای شهر تهران ثبتنام کند.
حالا با توجه به اینکه این روزها بازار ثبتنام در انتخابات شورای شهر داغ است، شنیده میشود که جعفر سمیعی برای انتخابات شورای شهر ثبتنام کرده است.
البته این خبر به صورت رسمی تایید نشده اما گویا سمیعی به صورت کاملا بیسروصدا این کار را انجام داده است. اگر خبر ثبتنام سمیعی درست باشد باید دید که آیا او تایید صلاحیت میشود و آیا به جمع نهایی کاندیداها میرسد یا خیر.
البته ذکر این نکته حیاتی است که طبق بند ۲ ماده ۳۲ قانون «تمام مدیران، سرپرستان، معاونان سازمانها، شرکتهای دولتی، نهادها، موسسات دولتی و وابسته به دولت که از بودجه عمومی به هر مقداری استفاده میکنند قبل از ثبتنام در انتخابات شورای شهر باید از سمت خود استعفا بدهند.»
با توجه به قانون بالا در مورد جعفر سمیعی ابهاماتی وجود دارد. یکی اینکه آیا واقعا سمیعی در انتخابات ثبتنام کرده است یا خیر؟ دوم اینکه با توجه به این که باشگاه پرسپولیس ریالی از بودجه عمومی و دولتی دریافت و هزینه نمیکند آیا شامل قانون بالا میشود؟ یعنی اینکه مدیر سرپرست یا معاونان باشگاه برای حضور در انتخابات شورای شهر قبل از ثبتنام باید از سمت خود استعفا بدهند؟ که اگر اینطور باشد خبر ثبتنام سمیعی درست نیست، چون او در سمت خودش فعالیت میکند. مگر این که به خاطر عدم دریافت بودجه دولتی باشگاه پرسپولیس شامل این قانون نشود.
به هر حال چیزی که مسلم است این است که از زمان حضور سمیعی در باشگاه پرسپولیس این مساله وجود داشته هدف اصلی او حضور در شورای شهر و انتخابات این نهاد است و حالا باید دید آیا این اتفاق رخ میدهد یا سمیعی ترجیح میدهد همچنان در باشگاه پرسپولیس بماند.
البته با توجه به تغییر دولت در ماههای آینده و تغییر وزیر ورزش این احتمال وجود دارد که وزیر جدید ورزش و جوانان علاقه برای ادامه همکاری با سمیعی نداشته باشد و به خاطر همین ممکن است به سمت شورای شهر برود اما هرچه هست فعلا ابهام بزرگی در مورد سمیعی در این خصوص وجود دارد تا زمانی که خودش به صورت رسمی اظهار نظر کند.
*ثبتنام رسولپناه برای انتخابات میان دورهای مجلس
پس از جنجالها و حواشی که مهدی رسولپناه در باشگاه پرسپولیس داشت و در نهایت به جدایی او از باشگاه پرسپولیس منجر شد حالا شنیده میشود او برای حضور در مجلس شورای اسلامی برنامه دارد.
مدیر پرحاشیه باشگاه پرسپولیس که هنوز هم ترکشهای حواشی او در این باشگاه دیده میشود در انتخابات میان دورهای مجلس شورای اسلامی ثبتنام کرده تا جانشین مرحومه فاطمه رهبر نماینده سابق تهران در مجلس شورای اسلامی که بر اثر کرونا درگذشت شود.
این در شرایطی است که رسولپناه در ماههای پایانی حضور در باشگاه پرسپولیس حواشی فراوان ایجاد کرد و حتی فایلهای صوتی و فیلمهایی از او منتشر شد که در مورد مسایل مختلف صحبت میکرد اما با این وضعیت برای حضور در انتخابات ثبتنام کرده است.
البته تایید صلاحیت شدن او یک بحث و رای آوردنش یک بحث دیگر است اما نکته اینجاست که حتی مدیری درسطح رسولپناه که حداقل از نظر برخورد اجتماعی و اینگونه مسایل نمره منفی دارد بعد از حضور چند ماهه در باشگاه پرسپولیس کمال استفاده را میبرد تا بتواند در مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مردم تهران حضور پیدا کنند.
پرسپولیس و استقلال پلی برای رسیدن به پستهای سیاسی
این اتفاقهای باز هم این فرضیه را ثابت میکند که خیلی از مدیران غیرفوتبالی فقط و فقط به خاطر دیده شدن و اهداف غیرفوتبالی وارد این کارزار میشوند. نیت بیشتر آنها هم این است که با استفاده از معروفیت و محبوبیت که بین هواداران پرسپولیس استقلال کسب میکنند بتوانند وارد جایی مثل مجلس شورای اسلامی شوند.
شاید همین مساله کافی باشد که برای انتخاب اعضای هیات مدیره باشگاه پرسپولیس استقلال و مدیران این باشگاه با حساسیت بیشتری خرج شود و شرایط طوری نشود که حضور در این ۲ باشگاه پر هوادار فقط به نردبان و پلی برای حضور در نهادهای غیر فوتبالی و غیر ورزشی برای مدیران عموما غیرفوتبالی شود.
البته که نفس حضور در شورای شهر و مجلس شورای اسلامی چیز بدی نیست و هدف خدمت به مردم است اما اینکه بعضیها با نقشه قبلی وارد مقوله فوتبال میشوند تا بتوانند از آن پلی برای اهداف غیر فوتبالی خود داشته باشند هم مساله کاملا مشخص و حل شده است.
انتهای پیام/